Tzatziki
Recept Tzatziki
Als bijgerecht voor 6 personen
Ingrediënten
- 500 gr griekse yoghurt (10%)
- 1/2de komkommer
- Handvol muntblaadjes
- 2 stengels lente-ui (ik gebruik Egyptische ui vanuit mijn tuin)
- 1/2de teentje look, of een klein teentje look
- Zeste van een halve citroen
- 3 tl citroensap
- 2 el olijfolie
- peper en zout naar smaak


Bereiding
- Snij de komkommer in de lengte middendoor en dan nogmaals, zodat je 4 lange stengels krijgt. Snij het zachte gedeelte ervan weg(de pitjes) en rasp de komkommer. Leg de geraspte komkommer in een theedoek (of eventueel handdoek) en wring het vocht eruit. Doe de uitgewrongen komkommer in een kom.
- Was de muntblaadjes en snij ze heel erg fijn. Doe ze in de kom met de komkommer.
- Snij nu de lente-ui ook heel fijn en doe ze ook in de kom.
- Pers het teentje look uit in de kom en doe eveneens de zeste van citroen erbij samen met het citroensap.
- Meng de griekse yoghurt er goed door.
- Giet er de olijfolie over en kruid af met peper en zout naar smaak.
Tzatziki kan je gerust gebruiken als aperodipje met wat brood of crackers. Gebruik in dat geval de helft van het recept.
Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden? Af en toe eens een leuk recept toegezonden krijgen? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief en krijg bij je eerste bestelling 10% korting.