Snel en efficiënt balletje maken

Balletjes, balletjes. In de tomatensaus, kippengehaktballetjes, lamsgehaktballetjes, oosterse balletjes met couscous. We maken ze allemaal wel eens, maar kunnen toch wel heel tijdrovend zijn. Je kids en jezelf zijn er dol op en ze komen in alle vormen en smaken. Hier in de keuken van nog worden ze zelf bereid en gemaakt.
Op een van mijn vorige jobs leerde ik een superhandige techniek om snel en efficiënt balletjes te maken.
Het enige wat je nodig heb is, jouw bereidt gehakt uiteraard, een kom met wat lauw water om je ijsschepper in te dompelen EN een ijsschepper. Mijn ijsschepper is er ene van Lacor, die zijn niet goedkoop, maar je vind uiteraad nog andere, goedkopere, varianten.
Dit soort ijsschep heb je nodig: Lacor Ijsschep - Rvs - 48mm | bol.com

De stapjes zijn redelijk logisch. Je dompelt je ijsschepper in het lauwe water en je schept een bolletje gehakt.
Je drukt met je palm eens goed tegen de ijsschepper om het overtollige gehakt ervan te wrijven, je duwt de gehaktbal eruit en legt die op een bakplaat.
Op die manier maak je in een mum van tijd SUPERveel balletjes voor jezelf of je gezin.