Koken op de camping
Tip en tricks over koken op de camping

Het leven op de camping, hoe fantastisch toch? Als kind waren dat onze vakanties, naar het Zuiden van Frankrijk rijden met de campingcar. Ooit gingen we eens naar de Ardèche. Het weer was er net iets minder en mijn ouders besloten na een paar dagen om toch door te rijden naar het Zuiden. Bij aankomst stapte mijn oudste zus uit en zei: "en nu is het eindelijk vakantie".
We waren met vier kinderen en onze ouders sloegen er toch iedere keer in om op korte tijd lekker eten op tafel te toveren.
Less is more op de camping en het beetje geklungel aan het vuurpitje heeft net zijn charme. Hieronder aantal tips om zorgeloos en gezellig te koken op de camping:
- Zorg voor een deftige uitrustig. Géén pannen en potten die snel aanbranden, dunne plankjes en botte messen. Koop in de plaats daarvan kwaliteitsvol materiaal. Dat hoef helemaal geen honderden euro's te kosten of neem gewoon een aantal potten en pannen vanuit je eigen keuken mee.
- Een aantal basis ingrediënten die nodig hebt zijn: peper en zout, olijfolie, groentebouillon. Wil je nog extra kruiden mee, dat mag, maar met deze 4 kan je al heel wat op smaak brengen.
- Kook eenpansgerechten. Paëlla, risotto, chili con carne, groentecurry. Gemakkelijk én snel klaar!
- Salades, salades, salades. Pastasalade, rijstsalade, fruitsalade. Op reis is het (hopelijk) warm en een frisse, luchtige salade doet deugd om te eten. Aangevuld met een heerlijk vers stokbrood...gegarandeerd een smulfestijn!
- Tapas! Omdat het toch wel wat meer mag zijn op reis. Haal in de winkel lekkere lokale hapjes, dipjes, charcuterie, kaasjes en olijven. De hele avond door gezellig aperitieven...Dat is pas leven als een God in Frankrijk!
- En als laatste die niet kan ontbreken, de barbecue natuurlijk. Groentjes en aardappelen grillen. Samen met een vers stukje vis, kip of vlees.
Koken op de camping moet vooral gemakkelijk, leuk, zorgeloos en gezellig zijn!