Maak met je groenterestjes bouillon
Gebruik jij ook iedere keer een bouillonblokje in je soep? Wist je dat er een andere manier is om smaak te geven aan je soep die voedzamer, gezonder en minder zoutig is?
De blaadjes van je selder, de pellen van je ajuin, de schillen van je wortel, boven en onderkantjes, …dit alles kan je gebruiken om een heerlijke bouillon van te maken.
Bewaar iedere keer jouw restjes (aardappel, courgette, paprika, ui, selder, wortel, boontjes, champignons) in een zak in je diepvries tot je voldoende hebt. Denk toch maar al gauw aan 300 a 400 gr groenterestjes.


Doe de bevroren groenten in een pot en vul aan met water tot de groenterestjes mooi onder water staan.
Doe er wat peperkorrels, laurier, tijm bij. Wil je wat meer pit dan kan je er ook een pepertje bij doen of wat knoflook.
Breng tot aan het kookpunt, en laat het dan een halfuurtje trekken. Zeef de groentjes en bewaar het vocht. Laat afkoelen, portioneer de bouillon en zet in de diepvries.
Et voila, nu heb je iedere een keer heerlijke bouillon om als basis te gebruiken voor je soep, pastasaus of bij je risotto.
Wens je af en toe op de hoogte gehouden worden? Af een toe eens een recept toegezonden krijgen? Of een piepen achter de schermen van Nog? Schrijf je hieronder dan in op mijn nieuwsbrief.