Recept havermout scones

Feestje voor een high tea? Dan kunnen scones gewoonweg niet ontbreken. Een scone zit tussen brood en cake dus moeilijk om te maken is dat absoluut niet. Heerlijk voor bij je high tea, als tussendoortje of gewoon omdat je zin hebt om eens te bakken.
Hieronder vind je het recept voor een voedzamere variant, mini havermoutscones
Ingrediënten:
- 40 gr koude boter
- 4 el honing
- 200 gr havermeel
- 60 gr havermout + extra als afwerking
- 150 gr platte kaas
- 100 ml melk
- 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze
- Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom.
- Snij boter in kleine blokjes en en wrijf deze door het bloemmengsel tot je een soort broodkruim structuur krijgt.
- Voeg daarna de platte kaas, melk en honing toe en kneed tot een stevige deeg. Het deeg mag nog een klein beetje plakkerig zijn. Indien het te plakkerig is, voeg dan nog een beetje havermeel toe.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Tip: Bestrooi eerst je werkblad een beetje met bloem. Op die manier kleeft je deeg niet aan het werkblad.
- Neem een uitsteker van ongeveer 4 cm diameter en steek rondjes uit het deeg.
- Leg ze op een bakplaat. Strijk de bovenkant nat met wat water en strooi er wat havervlokken over. Bak ze ongeveer 20 min.

Voila, je high tea party kan beginnen en smullen maar!
Nieuwsgierig naar meer, zin om mijn keukengeheimen te ontdekken of benieuwd naar mijn menu? Schrijf je hieronder dan in op mijn nieuwsbrief