Recept lemon curd
Lemoncurd, smeuiig, een hemelse fris zurige smaak. Gecombineerd op een scone, een high tea kan gewoon niet zonder.
Organiseer je een high tea? Probeer dan zeker dit onderstaand recept uit en smullen gegarandeerd.
Ingrediënten:
- 3 citroenen (liefst biologische)
- 120 gr suiker
- 3 eieren
- 1 el maïzena
- 150 gr koude boter in blokjes gesneden
Bereidingswijze
- Was de citroenen en droog ze af. Rasp de zeste van de citroenen, snij ze in tweeën en pers de citroenen.
- Meng de zeste en de suiker in een kom. Voeg de eieren toe en klop tot een wit, schuimig mengsel. Voeg de maïzena toe en het sap van de citroenen.
- Doe het mengsel in een pannetje en breng al roerend aan de kook op halfhoog vuur.
- Haal de pan van het vuur als de lemoncurd dikker wordt.
- Voeg beetje bij beetje de koude boter erbij en mix met een staafmixer het mengsel tot een gladde massa en laat afkoelen
Wens je af en toe op de hoogte gehouden worden? Af een toe eens een recept toegezonden krijgen? Of een piepen achter de schermen van Nog? Schrijf je hieronder dan in op mijn nieuwsbrief.